Daling huizenprijs blijft afvlakken

In oktober 2023 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 2,3 procent lager dan in oktober 2022. De prijsdaling vlakte daarmee opnieuw af. Ten opzichte van september 2023 stegen de prijzen in oktober met 0,7 procent. Deze prijsontwikkelingen zijn gebaseerd op de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Meer transacties bestaande koopwoningen in oktober

Het Kadaster maakte voorts bekend dat het in oktober 15.705 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 6 procent meer dan een jaar eerder. In de eerste tien maanden zijn 147.590 woningen verkocht, bijna 6 procent minder dan in dezelfde periode van 2022.

In oktober was de gemiddelde transactieprijs voor een bestaande koopwoning 424 521 euro.