Handige links

Koninklijke notariële beroepsorganisatie

Deze site biedt erg veel informatie over het notariaat, onder meer wet en regelgeving, actualiteiten, etc.

http://www.knb.nl/

Belastingdienst

De website van de belastingdienst met informatie over onder meer inkomstenbelasting, erfbelasting en schenkbelasting.

Meer info: www.belastingdienst.nl

Kamer van koophandel

De kamer van koophandel heeft 3 belangrijke taken: voorlichting geven aan (startende) ondernemers, registratie in het handelsregister en het stimuleren van de regionale economie.
Meer info: www.kvk.nl

Gemeente heemskerk

Misschien woont u al in heemskerk. Misschien maakt u plannen er te komen wonen. Hier bent u hoe dan ook aan het goede adres. Alles over leven in heemskerk, wonen, bouwen of verbouwen vindt u hier bijeen. Niet in de laatste plaats informatie over de actieve manier waarop uw gemeente samen met de bewoners uw leefomgeving beheert en onderhoudt.

Meer info: www.heemskerk.nl

Rechtspraak in nederland

Rechtspraak.nl is de internetsite van de rechtspraak en de hoge raad der nederlanden. Via deze site heeft u direct toegang tot de sites van alle rechtbanken, gerechtshoven, de hoge raad, de centrale raad van beroep, het college van beroep voor het bedrijfsleven en de raad voor de rechtspraak. Naast algemene informatie over de rechtspraak in nederland en de publicatie van uitspraken bevat deze site ook informatie over de deelnemende instanties zelf.

Meer info: www.rechtspraak.nl

Goede doelen

De vfi is de brancheorganisatie van landelijk wervende goede doelen met als missie: ‘wij steunen goede doelen bij het verbeteren van de samenleving’.

De vfi telt circa 120 leden. Alle leden van de vfi zijn in nederland gevestigde goede doelen in bezit van het keurmerk, de verklaring van geen bezwaar of het certificaat voor kleine goede doelen van het cbf. Samen zijn zij verantwoordelijk voor ruim 75 procent van de eigen fondsenwerving van de sector. De leden van de vfi zijn op allerlei terreinen actief. Van welzijn en gezondheid tot internationale hulp, van cultuur en natuur tot dierenbelangen.

Meer info: www.goededoelen.nl

Het kadaster

Info: http://kadaster.nl/

Diverse ministeries

– ministerie van financiën: http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin

– ministerie van veiligheid en justitie: http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/venj

Wetgeving, kamerstukken en andere publicateis van de overheid

Info: http://www.overheid.nl/